Upravljanje zalihama Print E-mail
Tehnike upravljanja zalihama često dovode do rezultata koji prelaze početna očekivanja, posebno u dijelu gdje zalihe nastaju da bi pokrile nedostatke u procesima. Preduvjet za uspješno upravljanje zalihama je razumijevanja troška i uzroka zaliha.
Cilj seminara je upoznati polaznike sa metodama efikasnog upravljanja zalihama koji dovode do uštede novaca, uz zadovoljenje potreba korisnika.

Kome je seminar namijenjen

Zaposlenicima odgovornim za upravljanje zalihama i planiranje unutar lanca opskrbe (planiranje potražnje, proizvodnje i nabave),  zaposlenicima  u drugim dijelovima lanca opskrbe (nabava, skladišta, prodajna operativa, distribucija i proizvodnja) koji utječu na visinu zaliha te svima onima koji žele poboljšanjem protočnosti materijala poboljšati učinkovitost.

Seminar je namijenjen kompanijama kojima zalihe predstavljaju opterećenje kako u financijskom, tako i u operativnom smislu.

Teme

Strategija upravljanja zalihama
Uspostava optimalne razine zaliha
Trošak zaliha
Definiranje sigurnosne zalihe
Planiranje potražnje i zaliha
Smanjenje vremena od narudžbe do isporuke
Distributivni centri i organizacija skladišta
Informatička podrška upravljanju zalihama
Mjerenje i izvještavanje o zalihama

Tko je Vaš predavač?


Mr.sc. Gordan Badurina, prof.- završio studij matematike na PMF-u, te poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, s temom iz područja planiranja proizvodnje. Radi kao viši direktor u velikoj farmaceutskoj kompaniji zadužen za upravljanje lancem opskrbe te posjeduje 12-godišnje praktično iskustvo iz područja lanca opskrbe. Predaje kao gost predavač na MBA studiju i više poslijediplomskih studija Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Održao je brojna predavanja i seminare iz područja logistike i lanca opskrbe za niz velikih hrvatskih kompanija. Suosnivač je i predsjednik Hrvatske udruge za upravljanje lancem opskrbe (Croatian Supply Chain Association).